Pengalaman pertama..

25hb Mac 2011
malam yg sgt mengejutkan..
pertama kali dalam aq lalui dlm hidup aq..

asal mula ceritanya..
sebelum cuti sekolah aq berkata kepada pelajar2-ku..
aq: seingat saya, masa mula2 saya masuk cni, awak smua cakap kelas nie kelas paling last kan??
pelajar: ye cikgu..kami lemah j..xder la pandai sgt..huhu
aq: saya rsa saya nak buat malam matematik la lepas naik cuti nanti..ok x?
pelajar: malam matematik? ape tu cikgu?
aq: malam dimana kita buat kelas math..cam tuisyen..malam tu kt blajar matematik sama2
pelajar: ye k?
aq: yup..walaupun kt kelas paling belakang, saya nak buat kelas nie jd no.1 dalam matematik..ok?
pelajar: yeaaaaaaa~~ xder hal la cikgu (sambil menepuk tangan ngan comelnye)

selepas cuti sekolah tamat bermula lah minggu pertama..
biasa la mood baru balik cuti gile malasnye..
budak2 pun lemau semacam j..
tetapi ngan hati yg nekad, aq adakan kelas pada malam ini (jumaat malam)..
pada mulanya aq decide dan bgtau budak2, cam kurang j sambutan..
mungkin mereka pun cam aq jugak kot..malass~~
oleh yg demikian, aq cakap kepada mereka yg kelas nie x wajib..
siapa yg nak belajar, boleh datang...
siapa yg xnak leh buat kerja masing2..

asalnye plan just nak wat tuisyen dalam kelas j..dekat kelas 2 Waja..
tetapi tanpa aq sangkakan..
drpd aq plan nak ajar satu kelas akhirnya aq terpaksa mencari satu tempat yg lebih besar kerana seluruh pelajar tingkatan 2 ingin mengikuti kelas tuisyen aq mlm ini..
darpd aq plan nak wat dalam kelas, aq terpaksa mencari tempat yg lg luas dan besar untuk memuatkan kesemua pelajar tersebut..
drpd kelas biasa, da jd cam kem matematik tingkatan 2..
wew~~ xdisangka pun sampai camtu skali sambutan nye..
bangga tul aq ngan budak2 nie..semoga diorg berjaya suatu masa nanti =)

                         ~Antara wajah-wajah ceria kelas matematik aq~






Category:

5 comments:

Budak Hakim said...

peh... tahniah cekgu~ :D

Beg Plastik Koyak said...

mekasih..

apatu? said...

weh asal takde gamba kau mgajar.? weh kau da ajar bdak2 ni main travian blom? nnt ley wat kampung ramai2 hahaha

Beg Plastik Koyak said...

hahaha..xsempat turunkan ilmu ler..gambar aq wat pe nak letak

apatu? said...

tu ilmu paling mahal tu. takde ajar kt skola2 biasa hahahahaa

Post a Comment